Ett tag sen....

Nu har jag inte skrivit något sen lucia, antingen så har jag inte haft tid eller också har det varit krångel på blogg.se så jag inte kunnat komma in men men nu är det nya tag igen. Det är bara tre dagar kvar till dopparedagen och hela familjen går och väntar. Julstämningen har infunnit sig här hemma och jag tror detta kommer bli en av de mysigaste jular jag har firat. Jag är riktigt julsugen i år.

Vi har hunnit med ett besök hos tomten i Kolmården och Jack tror verkligen att tomten finns (det gör han ju också så klart). Jack var på toppenhumör och klagade inte på vare sig kyla eller att det var jobbigt att gå, tomten verkade göra underverk med Jack för sen vi har varit där har han inte gnällt särskilt mycket över något. Han kanske har förstått att man måste vara snäll om man ska få några klappar av herr Röd.

Jim fortsätter att klättra och klättra nu har han börjat förstå hur han ska ta sig ner på golvet igen när han har ställt sig upp. Han har också börjat förstå vad man ska göra för att få mammas fulla uppmärksamhet med lite krokodiltårar och låtsasgråt.

Imorgon ska vi klä julgranen som vi inhandlade igår och inhandla det sista i mat-och-julklapps-väg. Sen på torsdag så ska vi göra julgodis och ha lite Lilljul med farmor, farfar och farbror Anton. Ser fram emot dessa underbara dagar som väntar. 
Natt natt!!

Luciafirande.

Idag har jag varit och lämnat Jack på dagis för första gången på nästan två veckor. Han har varit sjuk från och till så det är därför han inte har varit där. Det känns faktiskt lite tomt här hemma, det är ingen som kommer och drar i min tröja och säger att han vill baka, läsa saga eller vill bygga tågbana. Han var jätteglad att äntligen få gå till dagis idag, det märks att han är trött på att hänga med mamma dagarna i ända även om han har blivit väldigt kramig och mammig på sista tiden. Det är bara tio dagar kvar till dopparedagen och imorgon ska vi åka och hälsa på tomten i kolmården Jack och jag, vi lämnar lillebror hemma med pappa. Jag och Jack har inte gjort något själva på jättelänge eftersom pappa jobbat över mycket och det varit sjukdom i familjen K. 

Igår var vi på dagis och firade lucia, Jack satt som ett ljus när de sjöng för oss föräldrar. Jack brukar inte vara så blyg annars men när han "utsätts" för "strålkastarljuset" så blir han förstelnad. På kvällen åkte vi hem till farmor och farfar där Jack och kusinerna lussade för oss och även där "stelnade" han till men så fort lussandet var slut var det dags för bus igen. 
Både Jack och Jim var små söta tomtenissar igår och idag när vi vaknade och skulle klä på oss så ville Jack ha på sig sina tomtekläder, men jag sa att vi kan väl i alla fall vänta till julafton med tomtekläderna och det gick Jack med på. Han sa att han kan hjälpa tomten att bära "keten" (paketen).  

Jag och boysen tog spårvagnen till farmor och farfar igår (mannen skulle möta oss där då han var iväg och tränade innan). Vi missade spårvagnen med en halvminut (typiskt) så vi fick vänta på nästa, som var en "hög" spårvagn som man inte får på en syskonvagn på, så det var bara att vänta i tio minuter till ( jätteskoj när man sitter med en liten otålig Jim i vagnen som hellre klättrar omkring än sitter still) När väl spårvagnen kom klev det på ytterligare två tvåbarnsmammor som också hade otåliga barn. Det hölls skriktävling på spårvagnen: Vems bebbe som skriker högst! Lagom kul, men jag kunde inte annat än att skratta åt det hela och de andra mammorna verkade också inse hur komisk hela situationen var, för de skrattade de också. Det är ju tur man har humorn i behåll vid såna tillfällen och lyckas bevara lugnet.


Jim älskar att bada och sitter själv i badkaret. Han tittar på sin pappa med stora varma ögon.

Det severade goda smörgåsar efter lussesången på dagis. Jack ville dock inte vara med på bild.

Nervös make

Jag får inte städa för min man. Det gör honom nervös säger han, lite småroligt. Jag har styrt lite idag här hemma och nu medans jag har gjort kvällens middag (revbenspjäll och potatisgratäng som står och göttar till sig i ugnen) så har han duktigt damsugat köket. När vi båda var klara med våra bestyr blev jag förvisad till soffan (lyckades smita hit istället) jag fick inte plocka mer....han blir nervös!! Vad betyder detta?..att han får dåligt samvete för att han själv sitter i soffan, han har gömt något som jag inte får städa fram eller kanske att jag i smyg (som han ändå lägger märke till) går och blänger medans jag städar och han loppar sig i soffan? Jag tror att det denna gången beror på att jag faktiskt är sjuk. Men jag har fått samma kommentar förut och varit fullt frisk. Detta ska "investigeras"
Natten till igår åkte Mannen på en släng av maginfluensa men piggnade till på förmiddagen och därefter var det min tur men jag fick bara feber, skallebang och ont i kroppen. Jobbigt när det inte riktigt bryter ut men man ändå mår piss. Idag har jag piggnat till men förföljs av huvudvärken från och till. Nu har jag fått sova ikapp. Nae nu är det dags att kolla maten och fredagsmysa med lilla familjen. Natt natt!!

Klas Klättermus (Jim)

Nu sover alla i huset utan JAG!! Jim vaknade vid halv sex och var på toppenhumör, det var bara att gå upp och se glad ut för att inte väcka resterande familjemedlemmar. Nu har Jim somnat precis och jag hör att Jack håller på att vakna till...ingen lur för mig. Mannen har råkat ut för dålig mat och är sängliggande och har förtur till toaletten idag, så han är inte till så stor hjälp idag, han behöver vila ( som om inte jag skulle behöva det som inte sovit en hel natt på snart åtta månader). Nae då skämt åsido så tycker jag synd om han, inget roligt att ha magont. 

Jack har semester från dagis idag han får stanna hemma för han var vaken så sent igår. Han har sovit mitt på dagen hela veckan sen han varit sjuk (och det slutade han med i somras) så det är lite svårare att komma isäng skapligt på kvällen. Och sen tror jag att han tycker det är lite mysigt att få ha mamma och pappa lite för sig själv. Jack och jag har inte gjort något för oss själva på jättelänge nu, så jag tänkte att vi skulle åka och hälsa på Kolmårdstomten nästa vecka och lämna önskelista och grilla lite korv. Jim är för liten för att få ut något av det och så tror jag att han har roligare hemma hos pappa bus.

Jack har börjat med att kalla sig själv för StorJack och man får absolut inte kalla honom för något annat. Säger man till Jack att han är gullig protesterar han och säger "Jack är inte gullig Jack är STOR". Ett annat ord som upprepas mycket hos Jack är NEJ, han säger nej till nästan allt: "vill du åka bil?" NEJ "maten är klar" NEJ. Ja nästan allt är nej, som igår då jag sa att jag älskar honom så svarar han "Nej mamma älskar inte mig!" Äh vad svarar man då? och dessutom så var vi i en affär med massor människor som hörde Jack klart och tydligt. "Jo" såklart och gissa vad jag fick tillbaka....."NEJ". Barn är för goa. 
Jim har (precis som Jack gjorde i samma ålder) börjat klättra ur matstolen så nu får man nästan mordhålla honom för att han ska sitta still och äta. Spännena som Jack hade i stolen var vi tvugna att slänga de hade passerat sitt bäst-före-datum och var inte så trevliga efter Jacks alla kladdmåltider. Så nu får vi antingen som sagt mordhålla honom eller fylla stolen med handdukar omkring honom så han inte kan röra sig, det är mycket jobb kring en liten bebis. 


Jack får inte ha något för sig själv längre, nu tar Jim hans nappar också.


 Jack ville att jag skulle visa en bild på hans legomotorcyklar på "dakorn".
Ser ni att det är Jack och Jim?

En sån där dag

Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp. En hel dag av egentid....hemma!! Mannen säger ofta till mig att hitta på något själv tex gå på stan, ta en fika, eller något annat jag tycker är kul. När jag vill ha egentid är det inte alltid jag orkar bege mig hemifrån, för oftast är man ju då omringad av en massa folk och ljud och pga det så uteblir oftast min egentid(bortsett från när jag åker och tränar så klart). Hemma är det lugnt och tyst och jag bestämmer över vilka jag vill se och höra. Just idag känner jag att jag är i behov av egentid, Jack och Jim har inte varit särskilt jobbiga, det har varit en vanlig onsdag men jag känner att vi har spenderat väldigt mycket tid ihop de senaste dagarna (mammaledig ja vet) jag behöver ladda mina batterier för att vara go å gla´ kexchoklad med mina barn. Tänk vad skönt att få vara hemma själv, sitta i soffan och läsa en bra bok och bara äta onyttigt.

Jack har för övrigt hämtat sig från sin feber (det var tydligen tredagars- febern han hade) han har bara röda flammor i ansiktet och på kroppen men de börjar försvinna.
Nu har jag kryddat julsnapsen, luktar jättegott, ser fram emot och få smaka av den på julafton. Idag har vi varit på pappas jobb också och lämnat matlådan han glömde hemma och på vägen därifrån svängde vi i till Lekhuset och spanade på julklappar. Jack testade ALLT som lät, han spande extra länge på ett piano som jag är absolut säker på att tomten kommer med på julafton. Jag trodde att Jack skulle tjata om att han vill att mamma ska köpa både det ena och det andra men icke, snacka om att jag blev förvånad ( hade ju laddat med bästa motargumenten). Han följde med som en väldresserad jycke ut från affären.





Fabriken

Idag har vi spenderat eftermiddagen på busfabriken. Efter två timmar och två minuter säger Jack: "Ja lill åka hem" (?!?!?!?! mamma står med hakan i backen). Det har aldrig hänt förut att han åker hem frivilligt. I bilen på väg hem somnar både han och Jim. När vi kommer hem upptäcker vi att Jack har feber. Så nu är det soffläge och Pettson & Findus som gäller för Jack. Jultomten var på besök på busfabriken och Jack fick en nalle.Mannen är äntligen hemma efter sina övertidstimmar i helgen. Ikväll väntar träning och senare mys i soffan med mannen, det lär jag behöva för jag ska nämligen träna skivstång.


Jack gillar cyklarna på busfabriken.


Jim undrade var han hade hamnat. Han var ganska tyst av sig idag allt kändes väl så stort.


Och vi som tyckt att Jim har växt?!


Jack i full fräs!!!


Feberkillen.


Farbror Anton och Lina.

Sitter och fredagsmyser med grabbsen ikväll, alltid lika mysigt. Middagen och alla måsten är avklarade.
En av anledningarna till att jag börjat blogga är att Mannens lillebror Anton gett sig ut på en jordenruntresa med goaste flickvännen Lina, tänkte det kunde va lite roligt för dem att få följa oss här hemma precis som vi får följa dem på deras reseblogg ( finns länkad på min blogg). De har varit borta sen i september. Nu tror jag att de är Guatemala. De har haft oturen att råka ut för parasiter men det verkar som de hämtar sig. Det ser ut som om de ska ta ett break under julen och komma hem till Sverige. Det låter som en bra idé tycker jag.

Oftast när jag är hemma själv med barnen en fredagskväll ( varannan eftersom Mannen jobbar kväll varannan vecka)brukar det vara ganska lugnt, vi äter gott och tittar på någon barnfilm eller leker med Jacks leksaker. Men när mannen är hemma brukar det gå lite vilt till som just ikväll så har han fått för sig att de ska leka spöken och springa omkring med fleecefiltar eller andra konstiga föremål över huvudet. Jag vet inte om det är det som kallas fredagsmys men roligt har de. Till och med Jim är med i leken, armarna flaxar och han skriker DAAA DAAA!!
Snart är det läggdags för de små och vi tar framk kortleken. Det blir en tidig kväll idag Mannen ska jobba över hela helgen.  

Puss å Kram (speciellt till Anton och Lina, hoppas vi ses snart, vi saknar er.)
Bu!!

-19 grader idag!!

Usch idag var det kallt när vi begav oss till dagis vid niotiden för att lämna Jack. Jag och Jim har spenderat förmiddagen på öppna förskolan. Jim ska klättra på precis allting så nu är det inte lugna gatan längre. Nu blir det inte många minuter man får sitta och ta det lugnt, men det är roligt att han vill upptäcka omgivningen, utvecklingen går i en rasande fart. Nu inväntar vi resten av familjen, lugnet före stormen. I eftermiddag blir det inhandling av vantar och mössor till hela familjen K, undrar hur mycket försäljningen ökar av vinterkläder/tillbehör ökar en sådan här kall dag. Jag menar alla är ju inte den förutseende typen som redan inhandlat kläder för vargavinter. Vi är väl det till viss mån, men sen är det ju så att vantar och mössor har en förmåga att försvinna på samma sätt som strumpor i den här familjen. 
Jag tänkte kolla på ett par riktiga pälsmössor, får se vad vi hittar.

Ser aningen kallt ut för att sätta sig och njuta av eftermiddagssolen idag.


Jim har det i alla fall varmt och skönt i vagnen.


RSS 2.0