Hej då!!

Det är dags att säga hejdå till blogg.se och flytta vidare till wordpress.com . Det är lättare för mig att kunna blogga oftare och smidigare i och med flytten.
Nu hittar ni mig på http://sannaplusbarn.wordpress.com Ha en skön fredagkväll! Här hemma har vi fredagsmys Jack och jag. Vi tittar på filmen Rio. Snart kommer pappa hem och då blir det fredagsmys på tre eftersom lilla busen sover.


Jim kör bobbycar


Nu går det för fort för Jim och Jack igen.
Jack har under den senaste veckan tagit ett stort kliv i utvecklingen. Orden som kommer ur hans mun blir mer och mer tydliga och han undrar mer och mer hur saker och ting fungerar. Han börjar mer och mer förstå det här med tidsbegrepp och vad konsekvenser av händelser och bus innefattar. Det går inte att riktigt ta på exakt hur han har mognat men det märks väldigt väl när man spenderar tid med honom. Han börjar även få väldigt bra balanssinne, Han kan köra iväg på en skateboard med lite fart och på sin sparkcykel har han blivit en mästare.


Även Jim utvecklas i en rasande fart, som för en stund sen tex då han satte sig på sin bobbybil och bara körde iväg, svängde där det skulle svängas och bakade om han körde fel.
Han vet mycket om vilka saker som tillhör vad. När han ser en fotboll vet han att man ska sparka på den (han försöker göra det men lyckas inte riktigt få till det). När han hittar min korsordstidning med penna försöker han rita på tidningen även om udden ibland pekar uppåt. Han sträcker upp armarna när man visar upp en tröja för honom. Ja ni fattar.
Han börjar intressera sig för bolibompa också. Så kl sex är det ganska lugnt här hemma  (det är därför jag kan blogga en liten sväng) både Jack och Jim sitter tysta i soffan och tittar på tv, Jim sitter inte still lika länge som brorsan men en liten stund i alla fall.
Idag har vi varit inne i stan och shoppat lite medans Jack har varit på dagis.


Det blev den här. Jag fick ett presentkort från affären Himmel på jord av goa vänner när jag fyllde år så det blev den här. Det blir en sväng dit nästa vecka också tror jag.



Idag har Jack och Jack sett över våre planteringar som vi gjorde för ett litet tag sedan och lite har det kommit upp. Här ovan lite plocksallad och nedan vet jag faktiskt inte, har glömt, får bli en surprise.


Lite för sällan blir för mycket

Nu var det jättelänge sen jag skrev och det har hänt så himla mycket runt omkring oss att jag inte vet vad jag ska skriva om, eller var jag ska börja.

I helgen firade jag och Jenny min vän 30-årsfest ihop. Det var 80-talstema och det var verkligen en lyckad fest, de flesta verkade ha haft kul.
Jag glömde givetvis kamera (hade hundra andra saker att tänka på) men jag vet att det var många som tog kort.
Jag fick verkligen jättefina presenter som jag verkligen är nöjd med.
Jag kom inte i säng förrän vid halv fem på natten så det var rätt segt i söndags.
Jim passade givetvis på när han var hemma hos barnvakten (mormor) och börja trampa runt, runt och runt men han var duktig och bjöd även oss på miraklet när vi fick "tillbaka" våra bustroll.

Igår var jag och Mannen på föräldrarmöte angående att Jim ska börja på dagis i augusti. Oj oj min lilla Pim Pim ska vara utan mamma och pappa. Jag tror jag är mer nervös över att Jim ska börja på dagis än jag var med Jack. Jack var liksom redo långt innan han började men med Jim känns det inte riktigt så....än. Det kanske kommer under sommaren.

Idag så var det dags för nästa dagismöte, och det gällde Jacks överflyttning från Kottarna till Ekorrarna.
Det var riktigt roligt att höra hur det går för Jack på dagis. Han är en trygg pojke som trivs med både personal och kompisar. Lite busig har han blivit, men inget som ens är värt att notera. Att Jack ska börja på den större avdelningen känns bra, det är dags nu. Jack är en stor kille nu.

Mina små pojkar är inte så små längre.

I måndags när jag vaknad kändes det i kroppen att man haft roligt och inte fått särskilt mycket sömn under helgen. Även mitt sinne fick sig en liten törn på måndagmorgonen. Jag fick veta något jag helst inte ville veta kan jag säga nu så här i efterhand. Jag tycker så himla synd om en del människor och är dessto argare på andra.
Jag är verkligen glad att jag har de vänner jag har och min underbara lilla familj.

Nae nu ska jag försöka få Jack i säng som inte alls vill sova ikväll.


Ojsan

Jag har så mycket i huvudet just nu att jag skickade iväg ett inlägg som inte var färdigskrivet. Jo i alla fall Jim fick en massa leksaker som han utforskar och lekar med för fullt ( ja när han inte klättrar) Av oss fick han en bobbycar som brorsan försöker lägga beslag på fast han har en egen. Jag tror att han är nöjd med sin dag, han har ju lite svårt att uttrycka sig verbalt än så länge även om det kommer många ljud ur hans mun.

Jim vinkar (fint som de kungliga), klappar händerna, sjunger och gör rörelser till imse vimse spindel väldigt mycket just nu. Man märker när man lägger honom på kvällarna att det är mycket som händer i hans lilla värld för han har lite svårt att ligga still och slappna av.

Idag har jag och syster yster varit och inhandlat födelsedagspresent till våra blivande 50 och 60- åringar i familjen. På lördag blir det fest på kvällen.
På fm på lördag ska vi ha klädbytardag i Riks City i Haga, så hela dagen är fullbokad.
Nu är det snart dags för soffmys inväntar att Mannen ska komma hem från sin träning.

Skenet bedrar!!


Visst ser han så snäll, söt och oskyldig ut vår lilla Jim. Då kan jag tala om att skenet bedrar.
Han har den senaste veckan förvandlats till Jim " klätterkrigaren" Karlsson. Han klättrar på ALLT!!
Det är visserligen roligt att han vill utforska och vi har försökt att inte sätta för mycket gränser för vad han inte får göra, han har fått röra sig väldigt fritt. Både jag och Pappa Bus tror inte på en massa förbud utan vill att barnan själva ska upptäcka vad som är farligt (under uppsikt av oss självklart). Det är full fart när Jim är vaken helt enkelt. Jag tror att när Jim kommer igång och går ordentligt kommer detta att lägga sig (förhoppningsvis).

Både jag och Jim har fyllt år sen senast jag skrev. Jag har fyllt 30 och Jim 1ÅR!!! Kan inte begripa att det gått ett år sen jag satt på dagis då jag hade jour och kände konstiga sammandragningar i magen, det känns som det vore för bara ett par månader sen.

Jag firade min födelsedag med min lilla familj i lugn och ro. Vi var ute och lekte på fm och då kom det ett blombud från Mannen. Det var jättefina stora rosor och liljor (som jag hade i min brudbukett) med ett kort till där det stod: "Grattis på födelsedagen (mitten av meddelandet är bara för mig och mina närmstas ögon att se) Min alldeles egna MILF ( ett tecken på att han tycker att jag börjar bli gammal kanske?!?). Han kan min mr Clark Kent. Efter det åkte vi ut till Aborreberg och mös i solen. På em tog vi spårvagnen in till stan och åt mat på Athena (lamm givetvis). Vi gick alla utan jacka, det var ju så himla underbart väder ute. När vi var på väg till Papa grappa för att köpa italiensk glass gick vi förbi Fräcka fröken och träffade Mannens moster och kusin så vi blev sittandes där med varit rusdryck och njöt i solen. Jag kunde inta haft en bättre 30-årsdag

Jim firade vi på hans stora dag den 24 april (påskdagen). På fm kom Jenny med familj och hälsade på. På em kom nästan hela släkten (några saknade givetvis)
Vi bjöd på mat och jordgubbstårta, kyckling gratäng med ris och sallad

RSS 2.0