Vi bara njuter av vårvärmen.

Det har ju varit ganska blåsigt i ett par dagar så det har inte varit så skönt att vara ute men idag har vi lapat en massa sol.
Idag har vi också lyckats få vår vagn såld så nu är den på väg upp till Stockholm med bussgods.
Jim övar för fullt med rösten och är knappt tyst en minut. Han tar också ett par steg lite då och då men det tar nog ett litet tag till tills han börjar knalla. Idag har jag och Jim varit på stan och jag har äntligen hittat kläder till Jennys och min 30-årsfest, det är inte långt kvar nu.
Här kommer lite fina vårbilder på grabsen.


Ute och försöker ta sig framåt.


Nöjd.


Jack tar sig numer fram med sin sparkcykel, han tycker det är dags att sopa bort gruset, det är lite svårt att köra med den när det fortfarande är så mycket grus på gatorna.


Ny jacka, skor och mössa har inhandlats.


På väg ut på liten tur i vårsolen.


Jim har också fått en ny mössa och önskar alla en skön dag i solen.


Hejdå Urban.

Idag är det fredag och mannen kommer hem lite tidigare från jobbet så idag är det fredagsmys som gäller.
Imorgon kommer det ett par för att köpa vår älskade urban jungle. Så idag har jag putsat lite på den. Den har varit en god vän i vinter. Jag har hittat en annan vagn som vi ska inhandla i nästa vecka, en Babyjogger city mini. Den verkar vara smidig och nätt. Även om vi nu valt en annan vagn kan vi inte komma ifrån att ub är en väldigt bra vagn, smidig, stadig och av bra kvalité.
Imorgon ska Jack och Jim sova hos mormor och morfar då vi ska ut på galej.


Imorgon säger vi hejdå till Urban.


Bilden är tagen igår. Skålen är en av Jims favoritleksaker, det går att sitta i den, använda den som trumma och som spegel.


Jack vill att pappa ska komma hem så vi kan ha fredagsmys.


Jim sitter i liggdelen till vagnen och sjunger för oss här hemma.

Ha en trevlig kväll i snön som så envist håller sig kvar.


Hm undrar vad Jack vill bli när han blir stor?(!)


Jag tror inte att det är bagare.


Kan det vara truckförare?


JAAA!!

Äntligen!

Jag har köpt mig en bok idag som jag hört ska vara bra. Jag vet att jag är sent ute och redan borde ha läst den men när jag varit och letat efter den i en bokhandel har jag aldrig kommit ihåg namnet, den har fått heta mycket men aldrig vad den egentligen heter. Idag när jag var på Ica stod den där i hyllan och skrek på mig så jag var bara tvungen att lägga ner den i kundvagnen.

Dyngkåt och hur helig som helst - Mia Skäringer


Min fantastiska lilla Jim

Nu testar vi en ny variant av hinder här hemma och än så länge fungerar, det återstår att se. Jim är så himla envis. Jag undrar hur han kommer vara som treåring om hans envishet sitter i.  


Vi har för övrigt flyttat in leksakerna under trappan och gjort en koja som
Jack älskar att sitta i och filosofera.


Inga protester än över hindret, han är ganska nöjd ändå.
Ser ni de otroligt fina blå ögonen, inget från mamma här inte.

Tre minuters lugn

Vad gör man när den ena kommer in (efter att varit ute och lekt i blötsnö) dyngsur in på bara kroppen, den andra lekar vattenlek i sitt rum (lurar mamma att tro att han bara vill vara ifred i sitt rum med dörren stängd) och den tredje gör ALLT för att få krypa uppför trappan (oavsett vad det är för hinder och med inställningen att inget är omöjligt)?!
Jo det ska jag tala om, man skickar in de som kan gå på egna ben på sina rum med varsin bok och den som inte kan gå, bärs upp och sätts i sin spjälsäng tillsammans med en av pappas böcker (i detta fall Svensk maffia, Jim älskar att blädra i pappas böcker). När man gjort det sättar man sig vid datorn, går in på youtube.com och skriver "lugn musik", väljer valfri under den rubriken och sedan sätter sig i soffan och blundar för en kort stund. När sen musiken tystnar är det dags att ta tag i det som behöver göras. Hänga kläder på tork, ta fram moppen och svabba och förse trappan med ALLT man hittar. 
När man sen låter barnen komma ner och leka igen är de hur lugna som helst utan att man har behövt säga ett ord, även jag är lugn. Det är som att de förstår att de har gjort fel utan att jag har behövt berätta det för dem. Ganska skönt. Tre lugna minuter kan göra gott.


Denna låt med Vanessa Paradis valde jag. Ha en skön söndag. 
 


Jim i farten

Utan att Jim visste om det så lyckades jag smygfota Jim när han smet över det, fram till idag, oöverkommliga hindret. Nu har han kyckats få in tekniken och blivit tillräckligt stark och smidig för att kunna ta sig över hindret. Summan av det hela: GRIND!! omgående!!



    


Över hindret och på väg upp i trappan. Han är snabb vill jag lova, när han väl är över hindret så går det av bara farten, man får SPRINGA efter. Och lyfter man undan honom från trappan innan han har hunnit upp blir han rasande (humör har han fått kan ja lova), så när han väl är på väg får han köra hela trappan.


Pappa får agera båt.
Ha en bra dag i solen.


Grillpremiär!

Igår när Mannen och Jack kom hem från jobb och dagis spenderade vi eftermiddagen i solen. Vi fixade till den stora isfläcken som vi haft utanför entrén, letade vårtecken, grillade och åt mat ute. Så himla underbart med dessa soliga dagar. Vädret i dag har inte varit någott att hurra för (regn och blåst) men det har ju varit på plussidan i alla fall. Här kommer gårdagen i bilder:


Jim fick sitta i vagnen, han blev lite småsur och trött av solen så han gick ganska snart in med pappa och vilade eftermiddag. 


Cykelpremiär. Stolt Jack cykar fram.


När jag sa till Jack att vi skulle gå upp i skogen och leta vårtecken blev han lite smårädd. Han trodde att "vårtecken" var nåt djur med vassa tänder eftersom vargarna har vassa tänder och bor i skogen. Inte lätt.


Njuter av mat och sol, kan inte bli bättre.


Idag har vi varit på biblioteket och lånat böcker vi tog spårvagnen fram och tillbaka. På väg hem var Jim lite rastlös av att sitta i vagnen så han fick sitta på "hållplatsbänken":


Helnöjd.


Sitter själv och spanar efter "spånkan".

Nu blir det Crostini, Prosciutto med brie och nån film. Natt natt.

Bordet

Vi är med nytt vardagsrumsbord (till Jack ocj Jims stora förtjusning)!!
Jag bytte till mig det i början på veckan. Vitt och runt, precis som jag vill ha det.


De började banka och slå på det direkt när det kom innanför dörren. (Jack har även använt det som trampolin ett par gånger)


Nu är det på plats, nu fattas bara en matta.

På förmiddagen har jag och Jim varit på promenad i solen och fann lite vårtecken.


Underbart.

Ha en bra dag i solen.

Vår?

Idag har vi varit ute i solen på eftermiddagen, det var så himla skönt. Det känns återigen som om våren är här, hoppas den ÄR här nu. Vi kunde inte vara ute så länge eftersom Jim blir så rastlös av att sitta i vagnen och det är lite opraktiskt att sätta ner honom på backen. Men vi lyckades suga i oss en massa sol i alla fall.
Just nu i skrivandets stund så är det full fräs här hemma, Jack kör omkring med sin stora lastbil medans Jim sitter och hejar på tillsammans med pappa.
Jim har börjat få ett riktigt hett temperament och är inte sen med att skvallra när Jack gör bus med honom. Får han inte som han vill skriker han ljudligt så alla får reda på det. Han ska hela tiden ha det Jack leker med och är inte rädd att försöka ta det ifrån Jack. Jack är inte särskilt förtjust i att lillebror hela tiden ska ta det han leker med så han sitter oftast och leker med sina saker i soffan där Jim inte kan nå. 
Nu ska jag ge mig iväg och inhandla lite mat sen blir det mys i soffan till Solsidan.


Jim börjar få långt år och så är det lite vågigt också.

Kör på ändå

Vi har ännu inte kommit iväg och köpt någon ny kamera än då nån av småfolket här hemma hade sönder den och tyckte det gick bra att använda den som en trumpinne. Det är displayen på kameran som är trasig så man ser liksom inte hur bilderna blir som man tar. Nu kör jag på ändå och hoppas att kameran lyckas fånga det jag är ute efter.
Idag har det varit dagisdag för Jack så Jim och jag har tagit det ganska piano. Imorse när vi klev upp ville Jack att vi skulle hälsa på pappas jobb, så det gjorde vi efter dagis. Jack är verkligen imponerad av det pappa jobbar med. Han jobbar som kran- och- truckförare här i Norrköpings hamn. Jack både fascineras och häpnas över de stora maskinerna. Jag tror att det är vad Jack för tillfället vill jobba med när han blir stor. Det och så dinosauriejägare så klart.


Busted!! Där inne får du väl inte vara?


Jack är glad att han är hemma och inte behöver ha en massa kläder på sig.

RSS 2.0