Matro finns det?!

Jag tänkte på en sak i morse när jag och Jack och Jim satt och åt frukost, när satt jag senast vid frukost bordet med en tidning och drack min kopp te i lugn och ro?!?! Jag kan säga att det kommer jag inte i håg.
I morse när vi slog oss ner för att äta så sitter Jack och vill att jag ska skära bort kanter, hälla mer oboypulver i hans redan chokladsåsliknande gegga, flytta hans stol bara fem cm längre bort från brorsan (inte mer utan exakt på pricken så lång bit som han visar med fingrarna) och dessutom hålla honom i handen (lite svårt när Jim sitter i mellan). Jim i sin tur skriker efter att det går alldeles för sakta med grötintaget från mammas håll, det ska lika fort som rinnande vatten. Och dessutom tycker han att man ska stå upp i matstolen och äta, varför ska man sitta ner när man är så duktig på att stå upp.
Det är lite tråkigt för Jim för mamma uppskattar inte lika mycket att han ska stå upp utan hytter med fingret och säger att så ska man inte göra. Det där fingret tränar jag stenhårt på att inte använda.
Det är inte mindre lugnt när mannen är hemma det, är nästan värre. Han till skillnad från mig LÄSER tidningen på morgonen (!) och sätter dessutom på radion och bidrar därmed till mer icke lugnande atmosfär vid köksbordet. Han verkar liksom inte alls lika uppjagad som jag över att det är kaos vid frukostbordet, han tittar upp från tidningen (som dessutom ligger över hela bordet) nån gång ibland och undrar varför det ryker ur mina näsborrar. Jag har funderat på att lägga ner det här med frukost för min del jag får ju ändå inte i mig särskilt mycket. Jag får ta en tidigare lunch när Jack är på dagis och Jim har förmiddagssiesta....då äntligen kanske man kan kalla det matro.

Nu är vi hemma igen

Nu är vi hemma igen efter en natt på barnmottagningen. Jim har ju varit sjuk men också piggnat till de senaste dagarna men samtidigt inte velat vare sig äta eller dricka. Det resulterade i vätskebrist och att vi igår fick åka upp till barnjour- mottagningen. Jim blev inlagd eftersom han vägrade dricka, så tanken var att han skulle få dropp. Tyvärr så gick det inte vägen då Jim var alldeles för uttorkad, men till slut gav Jim med sig och började dricka vätskeersättning ur nappflaska så det gick bra i alla fall. Det har varit en lång natt med korta sovstunder och mycket vätska. Jim var fortfarande ganska tagen på förmiddagen men lyckades få i sig lite gröt. Strax innan lunch fick vi åka hem då läkaren tyckte att Jim hade fått i sig tillräckligt med vätska. När vi kom hem var det som om Jim inte alls varit sjuk, han sken som solen och utforskade alla leksaker som låg utspridda i vardagsrummet. Nu ligger han och vilar och allt känns bra igen. Det är inget fel på vare sig törst eller aptit. Vi har fått tillbaka vår lilla Jim igen, han är en riktigt envis liten kämpe.

Jack har nog saknat att ha lillebror hemma för Jim fick ett varmt välkomnande när vi kom hem. Jack har nog även trivts med att få vara själv med pappa över natten och under förmiddagen för han har plötsligt blivit lite mer pappig, jag är inte "the center of the univers" idag, det är det pappa som är. 
I morgon är det tanken att jag och mannen ska ha en heldag för oss själva, men det får vi se hur det blir med, vi måste se hur Jims kommande dygn ser ut först men vi hoppas på det bästa. Vi kanske åtminstone kan få en halv dag i alla fall, det återstår att se. 
 
Nae nu är det dags att doppa huvudet i färgburken och ha lite "egentid" medans Jim sover och Jack och pappa shoppar för fredagsmys.


Ut i friska luften

Jim är äntligen på bättringsvägen så nu ger vi oss ut på en liten promenix i vintermörkret. Jim både pratar och skrattar som han alltid gör.

Gosbröder

Måndag eftermiddag och Jack och jag har precis gjort färdigt hans trolldeg så nu ska det kavlas, knådas, skäras och "provsmakas". Jag har fått ett tips om att man kan ha i lite diskmedel så håller degen bättre så det har vi haft i nu.
Jack är väldigt engagerad när han hjälper till i köket han ska göra ALLT.

Jim har varit sjuk i helgen, maginfluensa, så han har mest sovit i dag. Han är nog lite sliten men när han är vaken är han på bra humör och verkar i alla fall pigg.Det är inte mycket som får vår lillkille på dåligt humör, han är glad för det mesta. 
Jack och Jim börjar mer och mer leka med varandra eller Jim börjar leka mer och mer med Jack kanske man ska säga. Jim försöker ge sig i Jacks lek medan Jack ( inte alltid vill jag tillägga) vänder ryggtavlan till eller ser till att Jim inte kommer åt leksakerna. Även om lillebror inte står överst på bästa-lek-kompis-listan så står han nog i hög kurs när det gäller mys. När Jack är på myshumör så vill han gärna "nosa" med näsan på den person/det föremålet som han vill mysa med, och just Jim och även jag är två av Jack "favoritnosningsobjekt". Jack kan nästan bli sur om Jim ligger för långt bort från honom på kvällen när vi ska sova, för då kan han ju inte mysa. Jag tror och vet att Jack diggar sin lillebror även om han inte vill visa det för hela världen. 

Den här veckan går både jag och mannen och räknar ner dagarna tills på lördag då vi ska få egentid. Vi ska till Grand och bubbla och äta gott. Det känns som att det kommer göra susen så vi orkar med resten av den allt för snöiga vintern.



Ketchup

Oftast när man kallar Jack något annat än just Jack brukar man få ett argt svar tillbaka att han heter Storjack. Pappa speciellt får inte säga annat än Jack, med mig går det an ibland att få kalla honom för "älsklingen", "lilla gubben" eller annat gulligt. Men ibland har han dagar då han själv sätter namn på sig själv som är annat än Jack. Idag är en sån dag och idag heter han Ketchup. Vet inte riktigt var han har fått det ifrån men det är vad han vill heta idag.
  

Nyårslöften, nallar och lampor.

Helt otroligt. Hade planerat att träna på friskis idag ( ett passsom kallas medel) men det var fullt. Vi kom det skapligt i tid så det bord ha funnits platser kan man tycka men icke. Nähä, så vi begav oss till badhuset och körde gåband och trampmaskiner istället, funkade lika bra det, man fick i alla fall upp flåset.
Det verkar vara många som gett nyårslöftet att börja träna för beachen 2011. Skulle vara kul att se om det är lika många om två månader på friskis, förmodligen inte. Det finns ju tyvärr de som kör stenhårt ett litet tag och sen bara ger upp, de borde sållas ut tycker jag. Nae då nu är jag bara irriterad för att jag inte för köra mitt älskade medelpass, men det ligger ju lite i det jag säger.
Jag har fått total träningsnoja och har redan hunnit med tre träningspass denna vecka och det kommer förmodligen bli fler. Det blir tyvärr lite så varannan vecka och det beror på att mannen jobbar kväll varannan vecka och då är det lite svårare att komma iväg. Jag hoppas att han i framtiden kommer att byta till ett schema som det inte är lika många kvällar.

Jim vet vad ordet lampa betyder. Säger man "titta lampa" så tittar han på närmaste lampa i närheten. Idag har Jim och jag varit på öppna förskolan och bebisminglat och efter det tog vi spårvagnen till moster och åt god lunch. När vi skulla åka hem så tog det oss en å en halv timme för att komma hem på grund av att spårvagnarna hade svårt att ta sig fram i snön det blev en lång väntan i kylan. Var aningen frustrerad när jag kom hem med tanke på att jag var tvungen att snabbt byta om och sen direkt bege mig iväg för att träna.
Jack har varit på dagis efter ett långt och skönt jullov. När vi begav oss till dagis i morse ville han inte, men när mannen komoch hämtade honom så ville han tydligen inte gå hem. Det verkar som han trivs.
Mannen glömde att ta med Jacks älskade Nalle hem och det gjorde Jack lite bekymrad när vi skulle sova. Han tyckte det var tråkigt att Nalle skulle behöva vara själv hela natten på dagis, men han ska ge Nalle en stor kram imorgon när han kommer till dagis. Han är bara för go. Nae nu ska jag se vad Föräldrafritt på tv är för något (har hört en hel del om det, och det har inte varit bra grejer). Sen blir det nån romantisk rulle när mannen kommer hem från sin träning. Natt natt!

Lugnt eller inte.

Idag gör vi ingenting, är bara hemma och tar igen oss. Jack var väldigt hostig på morginkvisten så han får vara hemma från dagis idag med, imorgon försöker vi på nytt igen.
Jag var och tränade igår efter lite mer än en veckas uppehåll. Det var sååå skönt, när jag kom hem var det mannens tur att sticka iväg. Så här är det hemma hos oss nu mer först jag sen han var och varannan dag, vi har blivit riktiga träningsfanatiker. Men det känns bra och så visar vi ju barnen att det är bra att röra på sig, jack hoppar runt i shorts och linne här hemma och "tränar" och pustar (precis som pappa när han kör ett race här hemma, jättegulligt).

Ojdå så fick man en liten Jack i knät, grannen håller på att renovera badrummet (inte så kul i morse då Jim ville ha sovmorgon) och Jack tycker det är otäckt med borren som kör igång mellan varven. Gissar att jag inte kommer komma så långt i mina städplaner så länge de tänker borra, Jack kommer nog vilja sitta hos mig hela tiden.




Nya tag

Idag har familjen K varit ute i smedby och ätit rabarberpaj (en underbar smak av sommaren) och självklart åkt pulka.
Jack tyckte det var jättekul och åkte själv på "räsern" ner för backen. Nu sitter killarna K och leker tåg och har pusselbitar som kol för att hålla igång tåget, även lilla Jim är med på ett litet hörn (han har koll på kolen och gott verkar den smaka).

Nu är julen utstädad här hemma och det känns som om det är dags för snön att försvinna så att man kan vara ute lite mer utan att behöva klä barnen med flera lager av kläder. Vi har mycket att se fram emot detta år. Johan och jag kan förhoppningsvis få lite mer tid för varandra. Till att börja med ska vi till Grand och bubbla (det var en av alla de underbara julklappar vi fick). Sen har vi ju givetvis den 21 maj, då jag och min kära vän ska fira att vi fyller trettio. Vi slår på stort och har hyrt lokal och dj. Temat är åttiotal och redan nu har vi hunnit med att spåna på vad vi ska ha på oss. Är vi förväntansfulla?.....Till hundratio procent!! Sen efter det är det inte långt till sommaren och då bär det iväg med barnens mor och farföräldrar till det solsäkra Turkiet med Bamseklubb och hela charterkittet. Sen så fyller ju givetvis vår underbara Pim Pim ETT år. Och det blir nog att fira i gult med tanke på att det är annandag påsk hans dag infaller. Jack blir stor kille och fyller tre och kommer till hösten att börja på storbarnsavdelningen...tiden går så himla fort. 
Samtidigt som man har så mycket att se fram emot så vill man ändå trycka tiden på slow ibland och bara njuta av tiden som är. Även Jim kommer att börja på dagis och det känns faktiskt bra, han trivs så bra bland andra barn och kommer nog att kunna ta för sig, det gör han redan nu.
Jag kommer att börja jobba i sommar igen och till hösten är det tänkt att jag ska sätta mig vid skolbänken igen, hoppas det går vägen.
Som sagt ett spännande år med många roliga äventyr och minnen att lägga i ryggsäcken. 

Om ni undrar varför det jag inte lagt upp några bilder på ett tag så är det för att lilla bus har fått tag på den och trott att det var en leksak. Så nu är det bara att köpa en ny. 
 


Har lite semester

Jag har inte bloggat så flititgt sista tiden. Det kanske inte verkar som det händer så mycket här hos oss men det är snarare tvärtom, det är full fart. Under jul och nyår har jag tagit ett bloggbrejk.
Idag vaknade jag och kände mig (gör det än) hängig, jag är nog på g att bli förkyld eller någe annat. Jag har legat i sängen hela förmiddagen men var tvungen att gå upp nu när Mannen stack till jobbet. Jack och Jim verkar inte riktigt förstå att mamma inte är på topp för de kör fram och tillbaka med Bobbycar och gåstol i vardagsrummet och skriker "viii!!!" av glädje och då är det inte lätt att ta det lugnt här hemma. Det är skönt att de sysselsätter varann faktiskt och har roligt ihop. 
 
Vi har för övrigt haft en underbar jul med släkt och vänner, det har verkligen känts som jul och alla har fått ut det de velat av julen. Vi har firat här hemma och bara njutit av ledighet och att fått vara tillsammans. Nyåret spenderade vi uppe i Haninge hos familjen Samuelsson/Ståhl. Vi åt och drack gott och Jack lekte med sin vän Thea. Det var ett skönt nyår med barn och bus.
Nae nu ska jag försöka ta tag i dagen som snart har nått halvtid och kurera mig med vitaminer och mys med barnen.

RSS 2.0